Fornøyd leietaker på riktig adresse

-Hvamsvingen 4 er spot on for oss, sier Ivar Manger, daglig leder i Ramo.

For sykkel- og sportsutstyrsimportøren Ramo, fungerer de nye kontorlokalene på Olavsgaard som et perfekt nav i en travel hverdag.

Av Hilde Christie Wright, Novateur design og kommunikasjon

Inne er det moderne og fresht med vegger og interiør holdt i diskret hvitt og grått. En rekke med lyse cellekontorer, et velutstyrt møterom og en hyggelig kjøkkenkrok behager øyet. Men Ramo har også et rom som kan lokke fram tårer hos voksne menn – av pur glede og adrenalinrush.

Showrommet er et godt besøkt mekka for utstyrsfreaker og leverandører av noe av det ypperste sportsutstyret som finnes. Fargerike sykler, ski, støvler, sko, rulleskøyter og sikkerhetsutstyr fyller veggene og frittstående reoler. Det beste av alt; det er lov å røre. Kjenne på. Teste. Og sammenligne det nyeste med det aller siste.

 

Langveisfra

-Våre kunder kommer ofte med fly for å besøke showrommet vårt, forteller Ivar Manger. Selgerne i Ramo reiser mye hele tiden, så nærheten til Norges hovedflyplass var viktig da de valgte å flytte inn i Hvamsvingen 4 på Olavsgaard. Etter 30 år på Lørenskog vokste bedriften ut av de gamle lokalene og ville ha noe mer moderne.

-Vi ville ikke inn til byen, men vi ønsket å være et sentralt sted utenfor byen, forteller han. De så på flere andre bygg i aksen Lørenskog – Gardermoen, men valget falt på kombinasjonseiendommen Hvamsvingen 4 av flere grunner.

 

Kort til alt

-Det var viktig for oss å ha nok plass til showroom og et stort lager, i tillegg til kontorfasiliteter. Mye av utstyret vårt blir levert med trailere fra Europa, så vi behøvde også godt med parkering og smidig varelevering. Det har vi fått her, sier han fornøyd og viser veien.

Vi går ned i et annet trapperom og inn på lageret som er ca. 3000 m2 stort. Her er også et verksted som er betjent av to ansatte. Eier du en sykkel som trenger reparasjon, er det ikke usannsynlig at den havner her hvis den ikke kan repareres i butikk. Reservedeler til butikken leveres uansett av Ramo.

-Vi jobber med sportskjedene Sport1 på Kløfta, XXL på Alnabru og Gresvig på Helsfyr. De ligger alle i kort avstand herfra. Og noen av de store messene vi deltar på finnes i nærheten, både her og i Lillestrøm. Så dette er en spot on beliggenhet for oss, sier Manger.

 

God sportsånd

En fordel etter flyttingen er at ansatte fra blant annet Strømmen og Skedsmo har fått kortere reisevei. Beliggenheten er som skapt for sykkelpendling, og det er tilrettelagt med dusj på jobben. Men den daglige lederen i en av landets største sykkelimportører forsikrer om at det ikke er noe press om å sykle til jobben.

– Nei, det er ikke det, ler han. -Men vi har noen skikkelige racere her. Selv har han syklet Birken over ti ganger – ikke for å vinne, legger han fort til.

 

Ledige lokaler

Ramo flyttet inn i Hvamsvingen 4 i desember 2018. En viktig trivselsfaktor for leietakeren er å ha en ryddig utleier å forholde seg til når man leier for lang tid.

– E6 Eiendom har vært supre å ha med å gjøre hele veien. De har vært fleksible og imøtekommende og vi har fått skreddersydd lokalene etter vårt behov, berømmer Manger.

– Er det noe dere savner?

– Egentlig ikke. Vi har alt vi ønsker oss, sier han uten betenkningstid. To nye leietakere er på vei inn i bygget etter sommeren, og det er flere ledige lokaler som kan leies for kortere eller lengre tid. Oppsigelsesfristen er på 6 måneder.

-Det blir greit med flere folk i bygget, og bare fint at vi driver med forskjellige ting.

 

Mye besøk

Manger ser fordeler for små selskaper å etablere seg her.

– Her kan de få et godt fellesskap i moderne lokaler, det er veldig god beliggenhet, mye parkering, et bemannet lager som pakker og sender for deg, enkel adkomst og nærhet til offentlig kommunikasjon, ramser han opp. Et felles lunsjområde med vrimlesone hvor leietakerne kan møtes og spise sammen er under bygging. Manger sier at de ansatte i Ramo gjerne tar en tur inn dit. Uansett regner han med å treffe nye leietakere – i egne lokaler.

– Folk er interessert i det vi driver med, så vi får ofte besøk. Holder vi oss her, så kommer nok de på besøk til oss, avslutter han smilende.